Els alumnes de primer d’ESO de l’IES Mossen Alcover han visitat l’estació depuradora d’aigües residuals de Manacor (EDAR) per poder veure en persona el cicle de l’aigua que han estudiat a classe i també una part important del sistema de sanejament de l’aigua de Manacor.
Els han acompanyat el gerent de l’Empresa de Serveis del municipi de Manacor (SAM), Francesc Grimalt; a més de la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó; i el vicepresident, Joan Sagrera.
L’estació depuradora d’aigües residuals de Manacor (EDAR), és una instal·lació on es recullen les aigües residuals provinents de la ciutat i són tractades per reduir la contaminació per tal de poder ser abocades de nou al medi receptor (Torrent, mar, etc.). L’EDAR forma part del cicle de l’aigua, i del dia a dia de la nostra vida.
Degut això, els professors de l’Institut Mossèn Alcover han considerat important mostrar-la als seus alumnes, i tant l’Ajuntament com l’Empresa de Serveis del municipi de Mancor (SAM) els obren les portes per poder organitzar les visites. I és que és important que els nins i nines puguin veure en primera mà el funcionament de la EDAR i els problemes que té a causa dels abocaments indeguts per les piques i el vàter.
I és que és important no utilitzar el vàter com si fos una paperera. A més el consum de les tovalloletes humides s’ha incrementat notablement durant els darrers anys i ja és un article habitual en la higiene diària de moltes persones i famílies. El problema apareix en el moment en què aquestes tovalloletes es llencen pel vàter, ja que són les responsables d’embussos a la xarxa de clavegueram, avaries a les depuradores i l’encariment del procés de sanejament de les aigües residuals.