Empresa de Serveis del municipi de Manacor S.A. - 971 59 60 01 / departaments i urgències

A Sant Jaume s’han instal·lat quatre nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics

Els aparcaments soterrats de na Camel·la, de la plaça de Sant Jaume, a Manacor, i també el de la plaça de l’Aljub, a Porto Cristo, estaran equipats amb nous sistemes d’accessos i de seguretat “amb l’objectiu que es puguin obrir les 24 hores i fer-los més pràctics per a la ciutadania”, ha explicat la presidenta de l’Empresa de Serveis del Municipi de Manacor (SAM), Maria Antònia Sansó. “Hem adquirit aquest compromís perquè volem facilitar que tothom pugui venir còmodament a comprar, a menjar, a participar dels actes culturals i a passar-s’ho bé a Manacor i a tot el municipi”, ha afegit la batlessa, Catalina Riera, en el mateix sentit.

I és que coincidint amb la posada en marxa de quatre nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament de la plaça de Sant Jaume, des de la SAM i des de l’Ajuntament han anunciat que just després de l’estiu es començaran a instal·lar els nous sistemes d’accés als aparcaments municipals. De fet s’està a punt d’adjudicar el contracte, que suposarà una inversió conjunta d’uns 150.000 euros pels tres aparcaments. “Quan el nou sistema estigui instal·lat començarem la seva implantació, que no serà immediata ja que la tecnologia implica un sistema de lectura de matrícules, de seguretat i un únic punt de control conjunt per als tres aparcaments, que haurem d’aprendre a manejar per a poder treure profit de les noves prestacions”, han explicat des de la SAM.

Punts de recàrrega

Els usuaris de l’aparcament de la plaça de Sant Jaume ja poden usar gratuïtament els quatre nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’hi han instal·lat. “Els experts diuen que d’aquí a deu anys la meitat dels vehicles que es vendran seran elèctrics, per això des de l’Ajuntament i des de la SAM volem contribuir a engrandir la xarxa de punts de recàrrega”, ha explicat el vicepresident de la SAM, Joan Sagrera. A més, des de l’Ajuntament de Manacor s’està ultimant l’adhesió del municipi a la xarxa de Mobilitat Elèctrica de les Illes Balears (MELIB), de la qual ja formen part diferents administracions. L’objectiu és que “els ciutadans de Manacor puguin moure’s per tota l’illa i carregar els seus vehicles elèctrics en els punts de recàrrega que existeixen en molts dels municipis de Mallorca”, afegeix Joan Sagrera. A més “també som conscients de la necessitat de fomentar l’ús dels vehicles elèctrics i de participar en la lluita contra el canvi climàtic i a favor del medi ambient”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

“Tant el nous accessos com els nous punts de recàrrega són accions que van encaminades a fomentar l’ús dels aparcaments i especialment el de la plaça de Sant Jaume, que estava infrautilitzat”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. De fet, gràcies a les mesures que la SAM ha implantat en els darrers dos anys els usuaris d’aquest aparcament s’han multiplicat per tres i han passat de 10.000 a 30.000 usuaris anuals.