Empresa de Serveis del municipi de Manacor S.A. - 971 59 60 01 / departaments i urgències

Mitjançant els controls de la qualitat de l’aigua que l’empresa de Serveis del Municipi de Manacor, S.A. (SAM Manacor) fa de forma periòdica, es venen detectant altes concentracions de nitrats a l’aigua del nucli urbà de la ciutat de Manacor.

Cal tenir en compte que en determinades persones i en alguns grups de població, la ingesta habitual de quantitats elevades de nitrats pot introduir una alteració de la capacitat de transport d’oxígen de la sang (metaheglobobinèmia).

En base als coneixements actuals, els grups de població més sensibles són:

  • Les dones embarassades i els lactants.
  • Els adults amb acidesa gàstrica reduïda.
  • I altres, amb alteracions poc freqüents com són dèficits enzimàtics i anomalies estructurals que afecten a la hemoglobina.

Es recomana que les persones incloses dins el qualsevol grup de risc esmentats, s’abstinguin de consumir aigua de la xarxa per a beure o cuinar.

El grup de més risc són els lactants alimentats amb llet artificial, per la qual cosa, a l’hora de preparar biberons, cal no utilitzar aquesta aigua.

Encara que l’aigua tingui elevats continguts de nitrats, es pot utilitzar per dutxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina, sense risc per a la salut.

Per a consultes, no dubti en posar-se en contacte amb la SAM Manacor.

Manacor, 22 d’Octubre de 2015.